Mondzorg Noord Oost Friesland stelt zich voor.

De praktijk Mondzorg Noordoost Friesland bestaat uit mondhygiëniste Moniek Rekker en preventie-assistente Nyncke Riemersma.

Wie zijn wij?
Moniek is in 2001 afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Direct daarna ging zijn aan de slag bij een tandarts in Leeuwarden (2001-2010). Ook heeft zij nog enkele jaren bij tandarts Oonk in Dokkum gewerkt.
Ook Nyncke werkt (nog steeds) bij de tandarts in Leeuwarden. Hier hebben wij elkaar leren kennen. En sinds 2008 werkt Nynke bij Moniek in Talma Hûs. Nyncke ondersteunt Moniek bij de ouderenzorg en zij werkt als preventie-assistente.

Wat is het verschil?
Een mondhygiënist is HBO opgeleid en paramedicus en beschermd beroep. Een preventie-assistent is een tandartsassistente die een cursus heeft gevolgd tot preventie assistente. Een mondhygiëniste mag meerdere behandelingen uitvoeren (DPSI 1, 2, 3-, 3+ en 4) en mag daarnaast periodieke mondcontrole uitvoeren, verdovingen geven, röntgenfoto’s maken, kleine vullingen leggen.
Een preventie-assistente mag DPSI 1 en 2 behandelen.

En dan nog iets:
Moniek is gespecialiseerd in de ouderenzorg (Gerodontologie). Dit doet zij al sinds 2005. In 2016 volgt zij hiervoor een master. Daarnaast heeft zij een cursus voeding en kindercoaching gevolgd. Deze onderwerpen komen namelijk veelvuldig aan bod in de praktijk. Denk daarbij aan slechte eetgewoontes met gaatjes en erosie tot gevolg. “Wij coachen in de praktijk ouders en kinderen om hun poetsgedrag te verbeteren of te veranderen”.

De mondhygiënist is vanaf 2006 rechtstreeks toegankelijk. U heeft geen verwijzing van een tandarts nodig hebt. Iedereen mag op eigen initiatief een afspraak maken met de mondhygiënist.

Soms adviseren tandartsen om een mondhygiënist te bezoeken. In overleg met de tandarts stemmen wij dan een behandelplan samen.

Er hangt een fijne sfeer in de praktijk.
Zelfs de kinderen komen er graag!